Kiinteistögurun
kristallipallo


Haluatko tietää kuinka asuinkiinteistösi sijainnin arvo kehittyy tulevaisuudessa vuoteen 2050 asti? Tarkista tilanne uudesta verkkokaupastamme.


Markkinoiden ainoa tulevaisuuden kaavadataa ja koneoppimista yhdistävä sovellus kertoo, mikä kiinteistösi sijainnin markkinahinta on nyt ja tulevaisuudessaKiinteistösijoittaja, aiheuttaako investointikohteen sijainnin pitkän aikajänteen tuotto epävarmuutta? Cityfier muuttaa tilanteen eduksesi – ainutlaatuinen monimuuttujamalli analysoi liikenne- ja palveluinvestointien vaikutuksen kiinteistöjen arvoon tulevaisuudessa. Ota käyttöösi selkeä mittaristo perustuen tärkeimpään päätöksenteon yksikköön eli euroon, huomioiden tulevaisuuden ESG-vaatimukset (saavutettavuus, lähipalvelut, ympäristö). Rakentamattomat tontit ovat harvoin suoraan hyödynnettäviä ja vaativat kaavamuutoksen. Cityfierin avulla löydät parhaan sijainnin tulevaisuuden investoinnillesi!Asiakkaat, yhteistyökumppanit, palkinnotCity Of Helsinki
City Of Espoo
Senaatti
 
YIT
NCC
Skanska
Lapti
Fira
 
 
Aalto University
University Of Oulu
Kiinteistömaailma
Esa Business Applications
Kira Digi
 
Slush Smart City Bizhack
WDBE 2022Kiinteistösijoituksia pidetään erityisesti pääkaupunkiseudulla varmana tuottokohteena. On kuitenkin alueita, jotka eivät ole kehittyneet odotetusti. Vältä yllätykset ja maksimoi sijoitustesi arvo.

Cityfierin hyödyt

Valitse tarkasteltava alue


Miksi joku alue nousee, miksi laskee? Paljonko alueella on asukkaita ja työpaikkoja tulevaisuudessa? Entä palveluja? Mitkä ovat kiinnostavimmat sijainnit? Kuinka merinäköala, metroasema, päiväkoti tai koulu vaikuttavat alueen arvoon tulevaisuudessa? Miten valitsemasi alue pärjää vertailussa muiden alueiden kanssa? Älä hukkaa aikaasi pirstaloituneen kaavavaranto- ja investointitiedon kokoamiseen eri lähteistä. Käytä aikasi sen sijaan tiedon analysointiin.

Poraudu yksittäiseen asuinkiinteistöön ja sen tulevaisuuteen


Cityfierista löydät kaikki tarvitsemasi tiedot rakennustyypistä ja rakennusvuodesta alkaen. Saat sieltä näppärästi tiedon myös rakennusoikeudesta sekä arvion nykyisestä arvosta ja ennusteen arvon kehityksestä. Näet myös havainnollisesti uusien liikenneyhteyksien ja palveluiden vaikutuksen asuinkiinteistön arvoon. Palvelu sisältää valmiit ennusteet yli 100 000 asuinkiinteistön vuosittaisesta arvonkehityksestä vuoteen 2050 asti.

Löydä potentiaaliset konversiokohteet


Haku-ominaisuus auttaa sinua löytämään parhaat asuntotuotantoon soveltuvat vanhat toimisto-, varasto- ja tuotantokiinteistöt, arvonkehityksen näkökulmasta toteutusvuodelle valmiiksi analysoituna. Monipuolisen karttavalikoiman avulla voit nopeasti arvioida nykyisen asema- ja yleiskaavan asettamat reunaehdot konversiohankkeelle.

Kokoa oma salkkusi


Kokoa kiinnostavista kohteista omia salkkuja, jotka voivat olla todellisia tai spekulatiivisia. Salkun avulla pysyt vaivattomasti jyvällä tulevaisuuden kehitysnäkymistä ja näet myös mikä on tällä hetkellä salkun keskimääräinen arvo ja kokonaisarvo sekä olemassa oleva ja myytävissä oleva rakennusoikeus ja asuinkiinteistöjen kokonaislukumäärä.

Tee tiedosta koko organisaatiosi omaisuutta


Usein alueiden kehitysnäkymät ja keskinäiset suhteet ovat muutaman huippuasiantuntijan osaamiseen ja kokemukseen perustuvaa tietoa. Tämä tieto on kerätty vuosikymmenten aikana eikä sitä ole kovin helppo siirtää yrityksen tai edes tiimin sisällä. Cityfier tekee tästä tiedosta koko organisaatiosi omaisuutta. Tieto lisää työn tuottavuutta, vähentää päätöksenteon tuskaa sekä levittää olennaista osaamista ja markkinaymmärrystä koko organisaatioosi.

Tunnista nousevat tähdet ja laskevat auringot


Cityfierissa on jo yli 900 kaavahanketta ja alueinvestointia, jotka vaikuttavat yli 100 000 asuinkiinteistön arvonkehitykseen seuraavan 20 vuoden aikana. Aikajana-toiminnallisuus auttaa sinua valitsemaan portfolioosi kohteet, joiden arvo kehittyy tulevaisuudessa parhaiten – sekä välttämään laskevan auringon kohteita.

 Mistä Cityfier tietää?

Ennusteet perustuvat koulutetun koneoppimisen mallin laatimaan arvioon palveluiden etäisyyden vaikutuksesta asuinkiinteistön sijainnin reaaliarvoon. Cityfierin monimuuttujamalli mittaa erilaisia komponentteja, kuten asuinkiinteistön ikää, julkisen liikenteen saavutettavuutta, julkisia palveluita sekä yksityisiä vähittäiskauppa- ja liikuntapalveluita.

Alla esimerkkejä eri komponenttien vaikutuksesta asuinkiinteistön sijainnin reaaliarvoon

Sijainnin reaaliarvo

Asunnon sijainnin reaaliarvon määrittävät lähialueen palvelut, kuten julkinen liikenne (juna, metro, raitiovaunu, bussi), julkiset (koulut, päiväkodit, liikunta) ja yksityiset palvelut (ruokakaupat, muut palvelut). Uuden alueelle tulevan palveluhankkeen vaikutus asunnon sijainnin reaaliarvoon määritellään hankepäätöksen yhteydessä. Vaikutus asuntojen arvoon kasvaa kaavoituksen, suunnittelun ja rakentamisen aikana, realisoituu hankkeen käyttöönottovaiheessa. Asuntojen markkina-arvoon vaikuttaa myös ajallinen inflaatio.

Cityfier hyödyntää analyysien pohjana mm. seuraavia tietolähteitä:

Rakennetut kiinteistöt

Asuinkiinteistön ikä

Asuntojen toteutuneet kauppahinnat

Liikennepysäkit

Rakenteilla olevat kiinteistöt

Valmiit asemakaavat

Vireillä olevat asemakaavat

Periaateluonnokset
Kiinteistöguru: Onko tehtäväsi määrittää asuinkohteen tonttimaan tai uudiskohteen arvo ja alueelta ei löydy toteutuneita kauppoja vertailudataksi?


Kokeile Cityfieria ja määrittele kohteesi arvo perustuen sen nykyiseen sijaintiin ja tulevaan alueelliseen palvelukehitykseen!

Löydä potentiaalisimmat täydennysrakentamisalueet, vertaile asemakaava- ja yleiskaavan välistä tilannetta.

Määritä tonttisi ja uudiskohteesi arvo sijaintiperusteisesti

Huomioi sijainnin vaikutus kohteen arvoon intuition sijaan Cityfierin datalla. Toteutuneet vertailukaupat katsovat historiaan, Cityfier katsoo tulevaan. Huomioi kohteen tuleva arvon kehitys maanhankinnassa ja uusien kohteiden hinnoittelussa.

  • Asuntotontin arvonmääritys
  • Uudisasuntokohteen myyntihinnan määritys

Ajoita hankkeesi oikein

Optimoi hankkeesi aloitusajankohta ja vapauta hankkeiden piilotettu potentiaali - hyödynnä Cityfieriä omissa kassavirtalaskelmissasi.

Säästä aikaa tiedonkeruussa

Tarjoamme sinulle tiedon nopeasti yksittäisen postinumeroalueen tai asuinkiinteistön arvonkehityksestä ladattavien raporttien tai Cityfier-lisenssipalvelun avulla.Katso tuotevaihtoehdotCityfierin avulla


Teet oikea aikaisia päätöksiäVertailet sijoitusvaihtoehtojaTarkastelet portfoliosi kehitystäPysyt ajantasalla kehityshankkeista
Tunnistat nousevat ja taantuvat alueetSäästät aikaaTeet tiedosta koko organisaatiosi omaisuutta

Ota YhteyttäA-Insinöörit

Bertel Jungin Aukio 9
FI-02600 Espoo
Finland

www.ains.fi

Tietosuojaseloste

Jukka Kettunen

Kaupunkikehitysjohtaja

 +358 40 733 8280

 jukka.kettunen@ains.fi


Jani Nevalainen

Tuotepäällikkö

 +358 40 357 0348

 jani.nevalainen@ains.fi